Lankkulohi

12 h 35 min
4.2
0

Lankkulohi

GL
LA
MA
MU
0
4.2
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2000 glohifileetä

Mausteseos

  • 8 rklfariinisokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 tlmuskottipähkinää
  • 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 rklruohosipulia (hienonnettuna)

Lisäksi

  • kalaa vähän isompi puulauta

Tee näin

12 h 35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h 20 min

Pane raakapuulauta veteen likoamaan 12 tunniksi.

Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Nosta lohifilee puulaudan päälle.

Sekoita fariinisokeri, suola, valkopippuri, muskottipähkinä, persilja, tilli ja ruohosipuli keskenään ja levitä kalan päälle. Pane kuorrutettu lohifilee grilliin ja anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa muodostua savua. Sulje kansi ja anna lankkukalan kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää paistoaikaa noin 5 minuuttia, jos filee on paksu.

Tarjoa lankkulohen kanssa kurkkusalsaa, yrttikastiketta ja uusia perunoita.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä