Maku

Lampurinleipä mustatorvisienimuhennoksella

30 min
0
0

Lampurinleipä mustatorvisienimuhennoksella

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3/4 dlmustatorvisieniä (kuivattuna)
  • 1 dlvettä
  • 2 rklvoita
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklsherryä

Mureke

  • 240 glampaan jauhelihaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 dlmustatorvisieniä (kuivattuna)
  • 1/2 dlhillosipuleita (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlrosmariinia

Lisäksi

  • 4 kpltummaa täysjyväleipäviipaletta
  • 1/2 dltuoretta timjamia
  • 4 kpltomaattia
  • 50 grucolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita sienimurske haaleaan veteen turpoamaan.

Tee sillä aikaa murekeseos. Sekoita jauhelihaan muna, sienimurske, hillosipulisilppu ja mausteet. Sekoita jauhelihaseos tasaiseksi ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna kattilassa rasva, kuullota siinä sipulisilppua ja ripottele mukaan vehnäjauhot. Anna niiden kiehahtaa. Lisää mukaan sieniseos ja ruokakerma. Mausta ja hauduta muhennosta noin 10 minuuttia. Täydennä makua lopuksi sherryllä.

Levitä murekeseos neljälle leipäviipaleelle tasaiseksi kerrokseksi. Paista leivät murekepuoli alaspäin miedolla lämmöllä. Paista lampurin leivät toiseltakin puolelta, nosta lautaselle ja levitä mustatorvisienimuhennosta murekkeen päälle.

Korista lampurin leivät yrtein ja tarjoa lisänä tomaattia ja salaattia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä