Maku

Lämpimät lohileivät

30 min
5
1

Lämpimät lohileivät

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 150 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 16 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 200 gkylmäsavustettua kirjolohta (viipaloituna)
  • 2 dlkevytmaitoa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Notkista voi ja sekoita joukkoon munat, 100 g juustoraastetta sekä mausteet.

Nosta uunipellille 8 leipää ja jaa päälle kylmäsavulohiviipaleet sekä loppu juusto. Kaada maito syvälle lautaselle ja kääntele siinä nopeasti 8 leipäviipaletta. Nosta kostutetut leivät lohileipien kansiksi.

Jaa voiseos leipien pintaan. Voit tehdä leivät tähän saakka valmiiksi jo aiemmin.

Kypsennä lohileivät juuri ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Leikkaa lämpimät lohileivät pieniksi annoskolmioiksi ja tarjoa lämpiminä sakuskapöydän osana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä