Maku

Lampaanpotkaa Marokolaisittain

5
0

Lampaanpotkaa Marokolaisittain

GL
LA
SO
0
5
Ylikypsää suuhun sulavaa lihaa, tomaattikastike joka on maustettu kanelilla, chilillä, neilikalla ja aprikooseilla. Lisukkeeksi sopii hyvin couscous tai kuten tässä reseptissä, kikherneet.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpllampaanpotkaa
  • 6 kplbanaanisalottisipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynsiä
  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 20 ginkivääriä
  • 4 kplneilikkaa
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 2 tlsavupaprikajauhetta
  • 150 gkuivattuja aprikooseja
  • 1 dlrusinoita
  • 5 dlkanalientä
  • 400 gtomaattikastiketta
  • 2 rkltuoretta korianteria silputtuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria
  • 500 gkikherneitä (säilyke)

Lisäksi

  • öljyä paistamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Lämmitä uuni 150 asteeseen

Ruskista lampaanpotkia öljyssä padan pohjalla kunnes väri on kauttaaltaan kauniin ruskea

Nosta potkat sivuun odottamaan.

Silppua salotti,valkosipuli,chili ja raasta sekaan inkivääriä n.peukalon kokoinen pala

freesaa öljyssä ja lisää sekaan juustokumina ja savupaprikajauhe, freesaa vielä hetki

Lisää sitten neilikat ja kanelitangot, freesaa vielä hetki

Lisää kuivatut aprikoosit ja rusinat ja sekoita sekaisin.

Lisää kanaliemi ja anna kiehua n.15min

Lisää sitten tomaattimurska ja tuore korianteri ja kiehauta.

Tarkista suola ja lisää tarpeen mukaan, lisää myös valkopippuri.

Nosta potkat sekaan pataan ja laita kansi päälle.

Nosta pata uuniin ja hauduta 4-5 tuntia

Jos haudutat yön yli, niin pidä lämpö 100 asteessa

3½-4 tunnin jälkeen lisää sekaan kikherneet ja hauduta vielä 30-45min.

tarjoa salaattin, couscousin tai pitaleipien kanssa

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä