Maku

Lampaanlihavuoka (Bobotie)

1 h 20 min
5
0

Lampaanlihavuoka (Bobotie)

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Jeremy Browne/Bellingham
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplhiivaleipäviipaletta
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklcurrya
  • 2 tlkurkumaa
  • 800 glampaan jauhelihaa
  • 125 grusinoita
  • 1 dlmanteleita (lastuina)
  • 2 rklsokeria
  • 2 rklmangochutneya
  • 2 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 kplsitruunaa

Päälle

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Murenna leipäviipaleet maitoon, anna vetäytyä ja painele haarukalla hienoksi.

Kuori sipulit, hienonna ja kuullota pannulla voissa tai öljyssä. Lisää mukaan curry ja kurkuma, anna paahtua hetken. Lisää jauheliha ja kääntele pannulla, kunnes seos on murumaista.

Lisää jauhelihaseokseen leipäseos ja loput luetellut aineet. Mausta sitruunankuoriraasteella ja sitruunan mehulla. Hauduta hetki.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja painele tasaiseksi. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Sekoita munat, maito keskenään. Maustalampaanliha tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja kaada liemi vuokaan. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia.

•Tarjoa bobotia eli lampaanlihavuokaa kurkumalla keltaiseksi värjätyn riisin kera, johon on sekoitettu rusinoita.

•Bobotin kanssa sopii jogurttikastike, johon on sekoitettu banaania, hienonnettua sipulia, korianteria sekä tomaattisalaattia ja Mrs. Ball’s chutneya.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä