Maku

Lampaanlihaa, kasviksia ja riisiä

1 h 10 min
0
0

Lampaanlihaa, kasviksia ja riisiä

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 3 dlvettä
  • 3000 glampaanlihaa (luullista)
  • 5 dlpitkäjyväistä riisiä

Maustamiseen

  • 4 rkljuustokuminaa
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 400 gpaseerattua tomaattia

Lisäksi

  • 5 kplporkkanaa
  • 15 kplperunaa
  • 400 gherneitä
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN55 min

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä siistityt lampaanlihapalat kypsäksi, eli noin 20–30 minuuttia. Kuori vaahto liemen pinnalta.
Nosta liha liemestä ja keitä liemessä riisi kypsäksi.
Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset kulhoon ja kasta keitetyt lihapalat yksitellen seokseen. Valuta ja nosta lihapalat voidellulle uunipellille.
Pane pelti uuniin ja paista ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes lihan pinta saa kauniin värin. Vähennä sitten lämpöä 200 asteeseen ja paista vielä noin 15 minuutin ajan. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat.
Pane lohkot suolalla maustettuun veteen noin puoleksi tunniksi. Valuta vesi pois ja uppopaista kasvislohkot kuumassa öljyssä kypsiksi. Tarvitset 1 litran öljyä.
Kiehauta herneet kypsiksi kuumassa suolavedessä.
Kokoa ruoka isolle vadille.
Pane alimmaiseksi keko valutettua, keitettyä riisiä. Halutessasi voit värjätä riisin pinnan esimerkiksi ripauksella kurkumaa.
Pane riisin pinnalle omiin ryhmiinsä kypsät lihat ja kasvikset. Halutessasi voit tarjota myös chilikastiketta.
Nosta tarjolle keskelle pöytää.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä