Maku

Lampaanliha-paprikahöystö (Pörkölt)

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
GL
MU
3.8
0
Julkaistu: 7.9.2012


Ainekset (6 annosta)

  • 600 glampaanpaistia
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 3 dllihalientä (osa voi olla punaviiniä)
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 2 kpltomaattia (kuutioituna)
  • 1 kplpunaista paprikaa (silputtuna)

Lisäksi

  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
Tulosta

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha noin 2 × 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna voi ja öljy padassa. Ruskista lihat kahdessa erässä. Lisää joukkoon sipulit ja mausteet. Sekoita joukkoon lihaliemi ja tomaattipyree. Lisää tomaatit ja paprikapalat. Hauduta miedolla lämmöllä hetki ja varmista, että liha on kypsää ja mureaa. Tarkista lampaanliha-paprikahöystön maku.

*Pörköltin voi periaatteessa tehdä mistä lihasta tahansa. Jos käytät vähärasvaista, hyvin raakakypsytettyä lihaa, kuten karitsan paahtopaistia, jätä haudutteluvaihe lyhyeksi. Sitkeämmät ruhonosat vaativat tunnin, kahdenkin hauduttelun mureutuakseen. Maistamalla tarkistat tilanteen.

Kommentoi »