Lampaankyljykset pannulla – nopeasti valmiit tarjottaviksi
laktoositon
maidoton
munaton
1 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h
Pannulla paistetut lampaankyljykset ovat herkullisen meheviä ja nopeita valmistaa. Tee kyljysten seuraksi herkullinen parsakaalicouscous ja kruunaa makuelämys raikkaalla tsatsikilla.

Reseptin ainekset 4 annosta
1600 glampaankyljyksiä (yrttimarinoituna)
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Parsakaalicouscous
4 dlvettä
3 rklkasvisfondia
3 dlcouscousia
2 kplpunasipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
200 gparsakaalia
3 rkloliiviöljyä
1 dlpinjansiemeniä
1/2 tlmustapippuria
Valmista kyljykset ja couscous näin:
- Ota lampaankyljykset huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista
- Valmista ensin couscous. Sekoita veteen kasvisfondi ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää couscoussuurimot kuumaan liemeen. Anna turvota muutaman minuutin ajan.
- Leikkaa kuoritut sipulit reilunkokoisiksi lohkoiksi. Kuullota sipulit, hienonnetut valkosipulin kynnet ja parsakaalit öljyssä paistinpannulla. Sekoita sipulit, parsakaalit ja pinjansiemenet couscousin joukkoon. Mausta mustapippurilla.
- Kuivaa lihat talouspaperilla ja painele kyljykset kevyesti kämmensyrjällä. Paista kyljyksiä öljyssä pari minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa lampaankyljysten kanssa parsakaalicouscousia ja halutessasi tsatsikia.
Vinkki!
Kokeile myös balsamicomarinoitujen lampaankyljysten reseptiä.