3,4(5)
Lampaankyljykset pannulla – nopeasti valmiit tarjottaviksi
laktoositon
maidoton
munaton
1 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h
Pannulla paistetut lampaankyljykset ovat herkullisen meheviä ja nopeita valmistaa. Tee kyljysten seuraksi herkullinen parsakaalicouscous ja kruunaa makuelämys raikkaalla tsatsikilla.
Julkaistu 27.4.2009
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
1600 glampaankyljyksiä (yrttimarinoituna)
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Parsakaalicouscous
4 dlvettä
3 rklkasvisfondia
3 dlcouscousia
2 kplpunasipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
200 gparsakaalia
3 rkloliiviöljyä
1 dlpinjansiemeniä
1/2 tlmustapippuria

Valmista kyljykset ja couscous näin:

  1. Ota lampaankyljykset huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista
  2. Valmista ensin couscous. Sekoita veteen kasvisfondi ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää couscoussuurimot kuumaan liemeen. Anna turvota muutaman minuutin ajan.
  3. Leikkaa kuoritut sipulit reilunkokoisiksi lohkoiksi. Kuullota sipulit, hienonnetut valkosipulin kynnet ja parsakaalit öljyssä paistinpannulla. Sekoita sipulit, parsakaalit ja pinjansiemenet couscousin joukkoon. Mausta mustapippurilla.
  4. Kuivaa lihat talouspaperilla ja painele kyljykset kevyesti kämmensyrjällä. Paista kyljyksiä öljyssä pari minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoa lampaankyljysten kanssa parsakaalicouscousia ja halutessasi tsatsikia.

Kommentoi »