Maku

Lampaankyljykset ja egyptiläinen couscous

1 h 25 min
4.7
3

Lampaankyljykset ja egyptiläinen couscous

LA
MA
MU
3
4.7
Teksti Ville Tuomala
Kuvat Nomu
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1200 glampaankyljyksiä
  • 3 rklmausteseosta (NoMu Lamb Rub)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Couscous

  • 1 1/4 dloliiviöljyä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklmausteseosta (NoMu Moroccan Rub)
  • 5 dlcouscousia
  • 7 dlkanalientä
  • 2 dlsitruunamehua
  • 50 gmausteseosta (NoMu Egyptian Dukkah)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita mausteseos öljyyn ja hiero lampaankyljyksiin. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan.

Kuumenna parila ja ruskista kyljykset nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla. Liha saa mielellään jäädä punertavaksi sisältä. Siirrä kyljykset pois pannulta ja anna vetäytyä parin minuutin ajan. Pidä lämpiminä ruokailuhetkeen.

Valmista couscous. Kuumenna puolet oliiviöljystä paistokasarissa. Kuullota sipulit öljyssä, lisää valkosipuli ja mausteseos. Kääntele seosta pari minuuttia, jotta aromit vapautuvat.

Sekoita joukkoon couscous ja lisää kanaliemi. Sekoita ja anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kansi ja kuohkeuta seosta haarukalla nostelemalla. Lisää oliiviöljyä ja sitruunamehua.

Mausta egyptiläinen couscous dukkahilla, suolalla ja pippurilla. Kääntele yrttisilppu couscousin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa lampaankyljykset egyptiläisen couscousin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä