Kotivinkki

Lampaankyljykset, grillatut porkkanat ja valkosipulit

0
0

Lampaankyljykset, grillatut porkkanat ja valkosipulit

Teksti Kotivinkki
Kuvat Pirita Särmä, Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

LAMPAANKYLJYKSET:

  • 8-12lampaankyljystä

MARINADI:

  • 2valkosipulinkynttä
  • parirosmariinin oksaa
  • parimintun oksaa
  • ½sitruunan mehu
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dloliiviöljyä

GRILLATUT PORKKANAT JA VALKOSIPULIT:

  • nippuporkkanoita
  • 4valkosipulia
  • öljyä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

LAMPAANKYLJYKSET

1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit.

2. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

3. Hiero marinadi kyljysten pintaan molemmin puolin. Anna maustua laakeassa astiassa puoli tuntia.

4. Grillaa kyljyksiä molemmin puolin 2 minuuttia, jolloin ne ovat vielä punertavia keskeltä. Jos haluat täyskypsiä kyljyksiä, kypsennä niitä 4 minuuttia per puoli. Grillausaika riippuu myös kyljysten koosta, lampaankyljykset ovat melko pieniä.

GRILLATUT PORKKANAT JA VALKOSIPULIT

1. Pese ja halkaise porkkanat. Poista valkosipuleista uloimmat, ohuet kuoret ja halkaise sipulit puolikkaiksi.

2. Valele porkkanat ja valkosipulit öljyllä. Grillaa molemmin puolin pari minuuttia.

3. Uuden sadon hennot porkkanat kypsyvät nopeasti. Siirrä ne valkosipulien kanssa grillin reunoille tai kääräise ne alumiinifolioon odottamaan muita grillattavia.

Vinkki!

VINKKI: Voit marinoida kyljyksiä jääkaapissa, vahvassa muovipussissa yön yli. Pyyhi silloin enin marinadi pois ennen grillaamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä