Maku

Lampaanfileekiekot

2 h 20 min
0
0

Lampaanfileekiekot

GL
LA
MA
MU
0
0
Näyttävät lampaanfilekiekot saavat makua valkosipulin, mintun ja soijan siivittämästä marinadista. Tarjoa lammaskiekot juhlapöydässä ja hurmaa vieraat!
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 glampaanfileetä
  • 1 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 tlminttua
  • 2 tlpippurisekoitusta

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Puhdista lampaanfileet kalvoista. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Sekoita sipulisilput, öljy, soijakastike ja mausteet. Pane lampaanfileet muovipussiin ja kaada maustesekoitus päälle. Sulje pussi ja nosta se jääkaappiin. Anna maustua muutamasta tunnista pariin vuorokauteen.

Pyyhi lampaanfileistä ylimääräinen marinadi, rullaa fileet kiekoiksi ja kiinnitä ne hammastikuilla. Nosta kiekot pellille ja ruskista ne ensin uunin grillivastusten alla. Jatka kypsentämistä 175 asteessa tasalämmöllä, kunnes haluamasi kypsyysaste on saavutettu.

Tarjoa lampaanfileekiekot peruna-sipulitimbaalin ja tapenadekastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä