Kotivinkki

Lämmittävä lammastagine

0
0

Lämmittävä lammastagine

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 750 glampaanlapaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlviisimaustetta
  • 1 tlmuskottia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlkurkumaa
  • 3-4kierrosta mustapippurimyllystä

Lisäksi:

  • 1iso sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • öljyä kuullottamiseen
  • 1½ rkltomaattipyreetä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • ½ dlsitruunanmehua
  • tilkka vettä
  • 50 gkuivattuja aprikooseja
  • 50 grusinoita
  • 50 gkuivattuja taateleita
  • 1 rklhunajaa
  • ½–¾ dlmantelilastuja
  • 2 rklhienonnettua lehtipersiljaa tai minttua koristeluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuutioi liha pieneksi. Sekoita mausteet keskenään ja hiero seos lampaanlihakuutioihin. Peitä liha ja jätä se maustumaan viileään yön ajaksi.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljytilkassa. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska ja sitruunanmehu ja kumoa seos uuni- tai taginepataan pois liedeltä.

3. Puhdista pannu. Paista maustuneet, huoneenlämpöiset lihakuutiot pienissä erissä, kunnes liha on saa kauniin paistovärin. Kumoa lihakuutiot pataan.

4. Lisää lihapannulle tilkka vettä ja kääntele seosta, kunnes saat pannulta irti kaikki mausteseoksesta. Kaada maustevesi pataan lihojen päälle.

5. Lisää pataan aprikoosit, rusinat, taatelit ja hunaja.

6. Nosta pata kannella peitettynä uunin keskitasolle 150 asteeseen noin 3 tunniksi, kunnes liha on hajoavan mureaa.

7. Paahda mantelilastut pannulla. Ripottele lihan pinnalle manteli­lastut ja lehtipersiljaa. Tarjoa esimerkiksi couscousin kanssa.

Vinkki!

Huom!
Lihan maustamisaika on 8-12h.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä