Maku

Lämminsavustettu lohi

45 min
GL
LA
MA
MU
3.5
1


 

Tulosta
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 annosta)

  • 700 glohifileetä
  • 10 dlvettä
  • 4 rklmerisuolaa
  • 2 kpllimettiä
  • 1 dlteetä (rooibos-lehtiä)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Puhdista lohifileet ja nypi halutessasi ruodot kalasta. Sekoita veden joukkoon suola ja hyvin pestyjen limettien raastetut kuoret. Upota lohi­fileet mausteveteen 15 minuutiksi. Levitä 1 desi leppälastuja ja teelehdet savustuslaatikon pohjalle. Siirrä kalat suolavedestä laatikkoon ja savusta kypsäksi kalan paksuudesta riippuen 10–20 minuuttia. Silppua chili ja käsittele limetit kuorettomiksi. Leikkaa hedelmäliha paloiksi, sekoita joukkoon chilisilppu sekä loraus oliiviöljyä. Levitä mausteseos kypsille lämminsavustetuille lohipaloille. •Voit somistaa lohen myös syötäväksi kelpaavilla luonnonkukilla.

MITÄ PIDIT?
3.5