Maku

Lämmin vuoristojuustoateria (Mont d’Or chaud)

1 h
3.2
3

Lämmin vuoristojuustoateria (Mont d’Or chaud)

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplsalottisipulia
  • 500 gjuustoa (Mont d’or)
  • 2 rklkuivaa valkoviiniä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tltimjamia

Tarjoiluun

  • 200 gbraatvurstia (saucisse de Morteaux)
  • 12 kplkeitettyä perunaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kaiva juuston keskelle reikä ja täytä se sipuli-silpulla.
Kaada päälle valkoviini. Mausta pippurilla ja timjamilla.
Peitä juusto rasiansa kannella ja kääri alumiini-folioon.
Pane lämmin vuoristojuusto uuniin ja anna paistua noin 40 minuuttia.
Keitä juustoaterian paistuessa perunat valmiiksi ja paista makkarat.
•Mont d’Or -juustoa myydään lokakuusta maaliskuuhun saakka ainakin Hakaniemen hallin Lentävässä lehmässä ja www.frenchcorner.com -verkkokaupassa.

MITÄ PIDIT?
3.2
Katso myös nämä