Maku

Lämmin sillisalaatti – perinteinen ruotsalainen kesäruoka

50 min
0
0

Lämmin sillisalaatti – perinteinen ruotsalainen kesäruoka

GL
MA
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos
Lerpottasill eli sillisalaatti on perinteinen kesäruoka Ruotsissa. Lämmin muna-tomaatti-yrttikuorrutettu silli maistuu hyvin uusien perunoiden kanssa. Sillifileet sopivat hyvin myös lämpimiin ruokiin. Kokoa salaatti keitetyistä munista, tomaattikuutioista, sillipaloista ja yrteistä.

Ainekset (4 annosta)

  • 2matjessillifileetä
  • 3munaa keitettynä
  • 2tomaattia
  • 1/2 dlruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 dltilliä hienonnettuna
  • 50 gvoita sulatettuna

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Valuta sillit ja nypi tarvittaessa ruodot pois.

Viipaloi sillifileet ja nostele ne vierekkäin uuninkestävään vuokaan.

Kuori ja paloittele munat. Kuutioi tomaatit.

Sekoita munat, tomaatit ja yrtit keskenään. Levitä seos kalojen päälle.

Sulata voi ja kaada muna-tomaattiseoksen päälle.

Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Tarjoa lämmin sillisalaatti uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0