Maku

Lämmin ruusukaalisalaatti

20 min
GL
LA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gruusukaalia
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 100 gsaunapalvikinkkua (kuutioituna)
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 50 gparmesaanijuustoa (lastuina)
  • 2 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Huuhdo ruusukaalit ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kokeile välillä kypsyyttä, vältä ylikypsentämistä. Valuta ruusukaalit ja pidä ne lämpiminä.

Hienonna sipuli ja halutessasi valkosipulinkynnet. Paista ne öljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle kinkkukuutiot ja jatka paistamista, kunnes kuutiot ovat vähän ruskistuneet.

Vähennä lämpöä ja lisää pannulle valutetut ruusukaalit sekä huuhdotut kirsikkatomaatit. Kuumenna lastalla käännellen. Rouhi mausteeksi mustapippuria myllystä.

Kaada lämmin ruusukaalisalaatti tarjoiluvadille. Höylää päälle parmesaania. Koristele halutessasi basilikanlehdillä. Tarjoa lämpimänä alku- tai pikkuruokana esim. ruispatongin kanssa.

•Voit maustaa lämmin ruusukaalisalaatin lopuksi pikkulorauksella öljyä ja viinietikkaa.

MITÄ PIDIT?
5