Kotivinkki

Lämmin ruusukaalisalaatti – paahdetuista kasviksista ja vuokaleipäkuutioista koottu salaatti saa raikkautta granaattiomenasta

40 min
MU
KA
MA
5
0

Lämmin ruusukaalisalaatti on sopivasti raikas salaatti, joka silti taltuttaa vatsassa kurnivan nälän tehokkaasti. Ruusukaalisalaatin makumaailmaa täydentävät bataatti ja granaattiomena.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Ruusukaalisalaatti

  • 1 (500 g)bataatti
  • 1 pkt (300 g)ruusukaaleja
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 250 gruisvuokaleipää
  • 1granaattiomenan siemenet
  • 1 rkurucolaa
  • 2 rklsitruunan mehua

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Lämmin ruusukaalisalaatti valmistetaan näin:

  1. Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Halkaise ruusukaalit ja poista kanta ja uloimmat lehdet, jos ne ovat huonoja.
  2. Sekoita öljy, hunaja, valkosipulinkynsi, suola ja pippuri. Levitä kasvikset pellille ja sekoita puolet öljyseoksesta joukkoon.
  3. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hiukan väriä.
  4. Leikkaa leipä noin parin sentin kuutioiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Sekoita loppu öljyseos leipäpalojen joukkoon. Paahda leipäkuutioita uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Irrota granaattiomenasta siemenet.
  6. Yhdistä kaikki salaatin aineet ja purista sitruunan mehua päälle. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.

Vinkki!

Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon fetaa tai sinihome- tai vuohenjuustoa.

MITÄ PIDIT?
5