Lämmin ruusukaalisalaatti – paahdetuista kasviksista ja vuokaleipäkuutioista koottu salaatti saa raikkautta granaattiomenasta
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minLämmin ruusukaalisalaatti on sopivasti raikas salaatti, joka silti taltuttaa vatsassa kurnivan nälän tehokkaasti. Ruusukaalisalaatin makumaailmaa täydentävät bataatti ja granaattiomena.
MU
KA
MA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.11.2019

Lämmin ruusukaalisalaatti – paahdetuista kasviksista ja vuokaleipäkuutioista koottu salaatti saa raikkautta granaattiomenasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Ruusukaalisalaatti
- 1 (500 g)bataatti
- 1 pkt (300 g)ruusukaaleja
- 4 rkloliiviöljyä
- 1 tljuoksevaa hunajaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 250 gruisvuokaleipää
- 1granaattiomenan siemenet
- 1 rkurucolaa
- 2 rklsitruunan mehua
Lämmin ruusukaalisalaatti valmistetaan näin:
- Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Halkaise ruusukaalit ja poista kanta ja uloimmat lehdet, jos ne ovat huonoja.
- Sekoita öljy, hunaja, valkosipulinkynsi, suola ja pippuri. Levitä kasvikset pellille ja sekoita puolet öljyseoksesta joukkoon.
- Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hiukan väriä.
- Leikkaa leipä noin parin sentin kuutioiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Sekoita loppu öljyseos leipäpalojen joukkoon. Paahda leipäkuutioita uunissa noin 10 minuuttia.
- Irrota granaattiomenasta siemenet.
- Yhdistä kaikki salaatin aineet ja purista sitruunan mehua päälle. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.
Vinkki!
Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon fetaa tai sinihome- tai vuohenjuustoa.

Paahdettu ruusukaalisalaatti – syysruokien suosikki ruusukaaleista, kikherneistä ja fetasta
Maku

Lämmin ruusukaali-perunasalaatti
Maku

Ruusukaalisalaatti – ripaus kanelia yllättää joulukauden kauneimmassa salaatissa
Maku

Ruusukaali-pekonisalaatti – sinappikastike kruunaa makunautinnon
Maku

Halpaa, terveellistä ja herkullista – tätä ”Suomen aliarvostetuinta kasvista” sinunkin kannattaa juuri nyt napata ostoskoriisi!

Ruusukaali-papupaistos
Maku

Ruusukaali-chorizopannu
Maku

Paahdetut kardemumma-ruusukaalit
Maku