Lämmin ruusukaali-perunasalaatti
1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
30 minRuusukaali tuo mukavan lisän perinteiseen perunasalaattiin. Tämän reseptin herkullinen ruusukaali-perunasalaatti tarjoillaan lämpimänä sinappisen kastikkeen kanssa.
4.5
Julkaistu: 5.10.2014

Lämmin ruusukaali-perunasalaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
Ruusukaali-perunasalaatti
- 6 kplperunaa (esim. siikli)
- 400 gruusukaalia
- 1 kplpunasipuli
- 3 rklkapriksia
- 70 gsavustettua ilmakuivattua kinkkua ( esim. Schwarzwaldin kinkkua)
- 2 rklvoita
- 2 rklrypsiöljyä
Kastike
- ½ dloliiviöljyä
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 2 tldijoninsinappia
- 1 kplvalkosipulinkynsi
- 3/4 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Ruusukaali-perunasalaatti valmistuu näin:
- Pese perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Salaattiin voin hyvin käyttää myös aterialta ylijääneet perunat. Anna perunoiden jäähtyä hetki ja leikkaa sitten neljään osaan.
- Poista ruusukaaleista huonot uloimmat lehdet. Leikkaa kanta pois ja puolita ruusukaalit. Kuumenna pannussa 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Laita ruusukaalit pannuun leikkauspinta alaspäin, paista noin 4 minuuttia. Käännä ruusukaalit ympäri ja paista vielä minuutin verran. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta ruusukaalit pannulta syrjään odottamaan.
- Lisää pannuun tarvittaessa voita ja öljyä. Laita perunat pannulle ja paista käännellen kunnes saavat väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta perunat pannulta syrjään odottamaan. Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista ilmakuivatun kinkun viipaleita molemmilta puolilta kunnes kinkku on rapeaa. Nosta talouspaperilla peitetylle lautaselle valumaan.
- Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Laita perunat, ruusukaalit, punasipulirenkaat ja kaprikset tarjoiluastiaan. Revi rapea ilmakuivattu kinkku sopivan kokoisiksi suupaloiksi, lisää salaatin joukkoon.
- Valmista kastike. Vatkaa oliiviöljy, viinietikka ja sinappi hyvin sekaisin. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna veitsellä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja tilli kastikkeeseen. Lisää suola ja mustapippuri, sekoita hyvin.
- Kaada kastike ruusukaali-perunasalaatin joukkoon ja sekoita salaatti hyvin. Tarjoile.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!

Grillattu perunasalaatti mausteisella kastikkeella
Maku

Papu-perunasalaatti – ruokaisa, raikas ja herkullinen
Maku

Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään
Maku

Ruusukaali-papupaistos
Maku

Ruusukaalipaistos 10 minuutissa
Kotivinkki

Ruusukaali-chorizopannu
Maku

Vaahterasiirappiset ruusukaalit
Maku

Ruusukaali-pekonimunakas
Maku

Marinoidut ruusukaalit
Maku

Ruusukaali-mustajuurilisäke
Maku