Lämmin punajuuri-fetasalaatti

30 min
4.3
0

Lämmin punajuuri-fetasalaatti

MU
KA
0
4.3
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gpunajuurta (kypsiä)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 2 dlohrasuurimoita (rikottuja)
  • 5 dlvettä
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 3 dlrucolaa
  • 1 dlhasselpähkinöitä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi, 20–25 minuuttia. Valuta siivilässä.

Kuori ja lohko keitetyt punajuuret. Kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää balsamiviinietikka, hunaja ja rosmariini. Hauduta hetki keskilämmöllä. Mausta.

Siirrä ohra vadille ja nosta päälle lämpimät punajuuret. Murenna feta ja ripottele rucolanlehdet sekä pähkinät salaatin päälle.

Tarjoa lämmin punajuuri-fetasalaatti maukkaana arkiruokana tai lisukkeena.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä