Maku

Lämmin perunasalaatti pekonilla ja ranskankermalla

20 min
5
0

Lämmin perunasalaatti pekonilla ja ranskankermalla

MU
0
5
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Perunasalaatti maistuu myös lämpimänä! Pyöräytä pannulla pekonia, punakaalia, paahdettua perunaa sekä ranskankermaa ja ihana pottusalaatti on valmis.

Ainekset (2 annosta)

Lämmin perunasalaatti

  • 5 kplperunaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 70 gpekonia (1/2 pkt)
  • 300 gpunakaalia
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rklsinappia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dltimjamia (silputtuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista lämmin perunasalaatti näin:

Pese perunat hyvin. Viipaloi ne puolen sentin kiekoiksi. Kumoa perunat uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paahda perunakiekkoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Silppua pekoni ja paista se kuumalla pannulla. Suikaloi kaali ja lisää pannulle. Kuullota hetki.

Lisää pannulle perunat, ranskankerma, sinappi, sitruunamehu ja timjami. Pyöräytä salaatti sekaisin.

Tarjoa perunasalaatti lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
5