Kotivinkki

Lämmin perunasalaatti – monipuolinen ja maukas lisuke on lautasilla hetkessä

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Lämmin perunasalaatti höystetään maissilla ja punasipulilla. Herkullinen lisuke sopii tarjottavaksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa. Paista kaveriksi vaikka kananmunia tai tarjoile grilliherkkujen seurana!
GL
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 12.6.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Lämmin perunasalaatti

  • 600 gperunoita (keitettyjä)
  • 2punasipulia
  • 1 tlksäilykemaissia (285 g)
  • 1 rklöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklvettä
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • ½ ruukkuarucolaa
  • 20mintunlehteä
Tulosta

Lämmin perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Kuori perunat tarvittaessa ja viipaloi ne. Kuori ja lohko sipulit. Valuta maissi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää ensin sipulit, sitten maissit ja lopuksi perunat. Lorauta valkoviinietikka ja vesi. Anna kiehahtaa. Pane kattilalle kansi päälle ja liedestä virta pois. Heiluttele välillä, että kasvikset lämpenevät vesihöyryssä tasaisesti.
  3. Jaa lämmin salaatti lautasille. Revi päälle rucolaa ja mintunlehtiä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!

Kommentoi »