Lämmin perunasalaatti – monipuolinen ja maukas lisuke on lautasilla hetkessä
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minLämmin perunasalaatti höystetään maissilla ja punasipulilla. Herkullinen lisuke sopii tarjottavaksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa. Paista kaveriksi vaikka kananmunia tai tarjoile grilliherkkujen seurana!
GL
LA
MA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 12.6.2018

Lämmin perunasalaatti – monipuolinen ja maukas lisuke on lautasilla hetkessä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lämmin perunasalaatti
- 600 gperunoita (keitettyjä)
- 2punasipulia
- 1 tlksäilykemaissia (285 g)
- 1 rklöljyä
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 2 rklvettä
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Lisäksi
- öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- ½ ruukkuarucolaa
- 20mintunlehteä
Lämmin perunasalaatti valmistuu näin:
- Kuori perunat tarvittaessa ja viipaloi ne. Kuori ja lohko sipulit. Valuta maissi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää ensin sipulit, sitten maissit ja lopuksi perunat. Lorauta valkoviinietikka ja vesi. Anna kiehahtaa. Pane kattilalle kansi päälle ja liedestä virta pois. Heiluttele välillä, että kasvikset lämpenevät vesihöyryssä tasaisesti.
- Jaa lämmin salaatti lautasille. Revi päälle rucolaa ja mintunlehtiä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!

Lämmin ruusukaali-perunasalaatti
Maku

Lämmin kantarelli-perunasalaatti
Maku

Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään
Maku

Lämmin sieni-perunasalaatti
Maku

Lohi-perunasalaatti
Maku

Savukala-perunasalaatti
Maku

Nopea ja maukas kesäherkku: pottusalaatti savukalalla
Kotivinkki

Varhaisperunasalaatti – kesän maukkain lisuke
Maku