Kotivinkki

Paahdettuna paras! Tämän lämpimän parsasalaatin herkullisen maun salaisuus on sitruksinen sumakki

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Lämmin parsasalaatti on mainio lisuke grilliruoille mutta täydellinen nautittavaksi myös sellaisenaan. Kirpeän sitruksinen sumakki tuo salaattiin vinkeää ja raikasta makua.
GL
KA
1.8
0
Julkaistu: 14.4.2020


Ainekset (4–5 annosta)

  • 1 prk (380/230 g)kypsiä punaisia linssejä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 tlsumakkia
  • ½ tljuustokuminaa
  • ½ tlsuolaa
  • 500 gvihreää parsaa
  • 2 rklsitruunan mehua

Lisäksi

  • 2sydänsalaattia
  • ½ rs (à 70 g)versosekoitusta
  • 250 gkeltaisia kirsikkatomaatteja
Tulosta

Lämmin parsasalaatti valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Levitä linssit tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
  2. Huuhtele parsat. Kuori parsat halutessasi ohuelti nupun alta tyveen päin. Vihreät parsat voi jättää myös kuorimatta.
  3. Napsauta tai leikkaa puisevat tyvet pois. Sivele tangot öljyllä (1 rkl).
  4. Paahda linssejä ensin 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
  5. Sekoita öljy (2 rkl), hunaja, sumakki, juustokumina ja suola pienessä kulhossa. Kääntele seos linsseihin.
  6. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja nosta pellille linssien kanssa. Paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat rapeita ja parsat napakoita.
  7. Levitä salaatti, versot ja halkaistut kirsikkatomaatit vadille. Laita linssit ja parsat joukkoon. Purista päälle sitruunan mehua.
Kommentoi »