Maku

Lämmin parsakaali-kikhernesalaatti

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Lämmin salaatti on viileiden ilmojen ihana lounas! Tämä tuhti ja mausteinen salaattiherkku saa ruokaisuutta paahdetuista perunoista, parsakaaleista ja kikherneistä. Raikas jogurttikastike viimeistelee annoksen.
5
0
Julkaistu: 19.11.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 500 gperunaa (yleis)
  • 400 gparsakaalia
  • 300 gporkkanaa
  • 300 gkikherneitä (säilyke)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tljauhettua korianteria
  • 1/2 tlkuminansiemeniä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlkardemummaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Jogurttikastike

  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkltuoretta minttua (tai lehtipersiljaa, silputtuna)
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi. Perunoita ei tarvitse kuoria.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Pese ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kikherneet ja valuta ne siivilässä. Levitä kasvikset ja kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää päälle tasaisesti öljy ja mausteet.

Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mausta jogurtti sitruunamehulla, yrtillä, sokerilla ja pippurilla. Tarjoa kastike salaatin kanssa.

Kommentoi »