Maku

Lämmin omenasiideri

10 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
5 min
Höyryävän kuuma omenasiideri on maustettu jouluisen lämpimillä mausteilla. Kokeile mausteista siideriä vaihtoehtona glögille joulukuun hämärinä iltoina! Paahda seuraksi kulhollinen kastanjoita.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
1
Julkaistu: 22.11.2014


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 2 lomenasiideriä (esim. natural tai unfiltered)
  • 1kanelitanko
  • ½ vaniljatanko
  • 5neilikkaa
  • ripausmuskottipähkinää
  • 2mandariinia (mehu)
  • ½sitruunan kuori (luomu)
Tulosta

Lämmin omenasiideri valmistuu näin:

  1. Kaada siideri kattilaan. Lisää siideriin kanelitanko, halkaistu puolikas vaniljatanko, neilikat ja muskottipähkinää. Sekoita joukkoon mandariinien mehu, ja kuorimaveitsellä vuoltua sitruunan kuorta.
  2. Kuumenna liedellä keskilämmöllä kunnes siideri höyryää muttei kiehu. Kaada mausteinen siideri siivilän läpi ja tarjoile kuumana.

Paahda siiderin seuraksi kastanjoita! Tee kuoren pintaan terävällä veitsellä ristiin pari viiltoa, ja paahda kastanjat leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa parisenkymmentä minuuttia kunnes viiltokohta alkaa käpristyä ja avautuu.
1 kommentti