Lämmin maksa-omenasalaatti

20 min
5
0

Lämmin maksa-omenasalaatti

GL
MU
0
5
Lämmin maksa-omenasalaatti valmistuu herkullisesta paistetusta maksasta ja sipuli-omenaseoksesta salaattipedillä. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gmaksaa (naudan, viipaleina)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (jauhettuna)
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 kplpunasipulia
  • 2 kplomenaa
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (tai salviaa, silputtuna)
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Poista maksasta näkyvät kalvot ja taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa viipaleet pienemmiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista maksapalat nopeasti voissa ja öljyssä pannussa kauniin värisiksi, pari minuuttia. Siirrä maksat lautaselle odottamaan.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja lohko omenat, poista siemenkodat. Paista sipulit ja omenat voissa ja öljyssä kauniin värisiksi. Mausta sipuli-omenaseos suolalla, etikalla, hunajalla ja yrtillä. Hauduta hetki kannen alla.

Lisää lopuksi paistettu maksa ja anna kuumentua hetki.

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Annostele salaatti vadille.

Lisää päälle lämmin sipuli-omena-maksaseos. Tarjoa lämmin maksa-omenasalaatti heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä