Lämmin lohi-juuressalaatti

55 min
5
0

Lämmin lohi-juuressalaatti

LA
MA
MU
0
5
Lämmin lohi-juuressalaatti valmistuu rapeaksi paistetusta lohesta ja maukkaista uunissa paahdetuista juureksista. Kokeile ja ihastu!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplporkkanaa
  • 2 kplkyssäkaalia
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 400 glohifileetä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklteryaki-kastiketta
  • 3 rklseesaminsiemeniä
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Näin valmistuu lohi-juuressalaatti:

Kuori ja lohko juurekset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.

Paahda 225-asteisen uunin ylätasolla 20–25 minuuttia tai kunnes juurekset saavat kauniin värin ja kypsyvät.

Viipaloi lohifilee ja mausta se suolalla ja pippurilla.

Paista lohiviipaleet öljyssä pannussa nopeasti ja kovalla lämmöllä kauniin värisiksi.

Mausta lohi teriyakikastikkeella ja seesaminsiemenillä.

Huuhtele salaatti ja annostele se lautasille.

Nosta päälle paahdettuja juureksia ja paistettua lohta.

Tarjoa lämmin lohi-juuressalaatti esimerkiksi jogurtti- tai kermaviilikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä