Kotivinkki

Lämmin linssi-hunajajuuressalaatti ja vuohenjuustoa

1 h 10 min
0
0

Lämmin linssi-hunajajuuressalaatti ja vuohenjuustoa

Juureksista, linsseistä ja vuohenjuustosta syntyy ruokaisa lämmin salaatti sekä noutopöytään että omaksi ateriakseen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 hlölle )

  • 2porkkanaa
  • 1–2palsternakka
  • 1–2punajuurta
  • 1–2naurista
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓–½ tlmustapippuria
  • 2 dlvihreitä linssejä
  • 1kana- tai lihaliemikuutio

Lisäksi

  • 2 rklbalsamietikkaa
  • 50 grucolaa
  • 200 gvuohenjuustoa
  • juoksevaa hunajaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Kuori ja paloittele juurekset. Leikkaa porkkana ja punajuuri hieman muita juureksia pienemmiksi, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa muiden kanssa.

2. Nosta juurekset kulhoon ja mausta öljyllä, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Kumoa juurekset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
3. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan liemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
4. Kaada kypsät juurekset ja niistä jäänyt liemi linssien päälle. Lisää balsamietikka, rucola ja vuohenjuusto murusina. Sekoita salaatti kevyesti nostellen. Kaada tarjoiluvadille ja lorauta päälle vielä hieman hunajaa. Tarjoile heti.

Katso myös: 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä