Maku

Lämmin lehtikaalisalaatti

50 min
4
0

Lämmin lehtikaalisalaatti

Herkullinen lämmin lehtikaalisalaatti harissalla maustetulla jogurttikastikeella.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kpllehtikaalin lehteä
  • 1 kplmunakoiso
  • 1½ dlgranaattiomenan siemeniä
  • paahdettuja kikherneitä (harissalla maustettuja)
  • 100 gfetajuustoa

Harissa -kastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rklharissaa
  • ½ kplsitruunan mehu
  • ½ kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • suolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita harissa -kastikkeen ainekset hyvin sekaisin. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan salaatin valmistuksen ajaksi.

Valmista annos harissalla maustettuja paahdettuja kikherneitä.

Leikkaa munakoiso reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita munakoisokuutiot lävikköön ja ripottele suolaa päälle. Anna itkettyä noin 20 minuuttia. Pyyhi suolat pois. Kuumenna pannussa öljyä muutama ruokalusikallinen, paista munakoiso kuutiot rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

Irroita lehtikaalin lehdistä ruodit ja revi lehdet sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna pannussa ruokalusikallinen öljyä. Paista lehtikaalia muutama minuutti.

Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa ja tarjoa harissa -kastikkeen kera. Nauti heti lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä