Maku

Lämmin kurkkukeitto

40 min
KA
0
0


 

Tulosta
Teksti Johanna Rusanen-Kartano
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlvettä
  • 2 kplkanaliemikuutiota
  • 1 kpllehtiselleriä (kuutioituna)
  • 4 dlkurkkua (kuutioituna)
  • 1/2 tlmausteseosta (Lime Pepper, Santa Maria)
  • 2 rkltuoretta tilliä
  • 2 rkltuoretta kirveliä
  • 3 rklvaaleaa kastikesuurustetta
  • 1 kplkeltuaista
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Kiehauta kanaliemi. Lisää ensin selleri ja hetken kuluttua kurkku. Mausta pippurisekoituksella, tillillä ja kirvelillä. Hauduta kasvikset makusi mukaan joko pehmeiksi tai jätä hieman al denteksi. Suurusta keitto pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keltuainen kermaan ja lisää keittoon. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Annostele lämmin kurkkukeitto valmiiksi, koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile juustotankojen kera. •Saat keittoon itämaisen vivahteen, kun korvaat kerman kookosmaidolla ja kirvelin tuoreella korianterilla.

MITÄ PIDIT?
0