Maku

Lämmin kantarelli-perunasalaatti

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Kantarellit maistuvat taivaallisilta tässä lämpimässä perunasalaatissa.
4.8
1


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 ltuoreita kantarelleja
  • 1 kguusia siiklejä
  • 2uutta sipulia
  • valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 170 gpekonia

Tillivinegretti

  • ½ dloliiviöljyä
  • ½sitruunan mehu
  • 2 tldijon sinappia
  • 1 tlhunajaa
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Tulosta

Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa perunat viipaleiksi.

Puhdista kantarellit ja pilko ison sienet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Pilko sipulit ja valkosipulin kynsi. Kuutio pekoni.

Sekoita vinegretin ainekset hyvin keskenään.

Kuumenna muurikka tai suuri paistinpannu. Paista pekonikuutiot rapeiksi. Nosta pekonikuutiot pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan.

Lisää perunat ja paista, kunnes perunaviipaleet saavat väriä. Nosta perunaviipaleet pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan.

Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Nosta sipulit pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan.

Lisää kantarellit ja paista kunnes pannuun tai muurikkaan muodostuvan neste haihtuu.

Lisää perunat, sipulit ja pekoni kantarellien joukkoon ja paista vielä muutama minuutti.

Lisää tillivinegretti ja anna sen kiehahtaa pannulla. Tarjoile heti.

1 kommentti