Maku

Lämmin kanttarelli-perunasalaatti

1 h 10 min
5
1

Lämmin kanttarelli-perunasalaatti

Kanttarellit maistuvat taivaallisilta tässä lämpimässä perunasalaatissa.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 ltuoreita kanttarelleja
  • 1 kguusia siiklejä
  • 2 kpluutta sipulia
  • valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 170 gpekonia

Tillivinegretti

  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 2 tldijon sinappia
  • 1 tlhunajaa
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa perunat viipaleiksi. Puhdista kanttarellit ja pilko ison sienet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pilko sipulit ja valkosipulin kynsi. Kuutio pekoni. Sekoita vinegretin ainekset hyvin keskenään. Kuumenna muurikka tai suuri paistinpannu. Paista pekonikuutiot rapeiksi. Nosta pekonikuutiot pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan. Lisää perunat ja paista kunnes perunaviipaleet saavat väriä. Nosta perunaviipaleet pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Nosta sipulit pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan. Lisää kanttarellit ja paista kunnes pannuun tai muurikkaan muodostuvan neste haihtuu. Lisää perunat, sipulit ja pekoni kanttarellien joukkoon ja paista vielä muutama minuutti. Lisää tillivinegretti ja anna sen kiehahtaa pannulla. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä