Kotivinkki

Lammasvartaat ja ohrasalaatti

1 h 20 min
0
1

Lammasvartaat ja ohrasalaatti

Grillaa mehevät lammasvartaat ja seuraksi ohrasalaatti. Lammasvartaat saavat makua yrteistä, aurinkokuivatuista tomaateista, pinjansiemenistä ja fetajuustosta. Ohrasalaatti on sopivan raikas ja ruokaisa lisuke grilliruoalle.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkaritsan jauhelihaa
  • 2keltuaista
  • 4aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 gfetajuustoa
  • 3 rklpinjansiemeniä
  • 1/2 dlhienonnettua tuoretta minttua
  • 1/2 dlhienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
  • 2 rklhienonnettua tuoretta oreganoa tai timjamia
  • 1/2 tlkuivattua chiliä
  • 1 tlrouhittua mustapippuria
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1sitruuna
  • rypsiöljyä
  • ohuita varrastikkuja

Ohrasalaatti

  • 8 dlvettä
  • 1 1/2 dlrikottuja ohrasuurimoita
  • 4 rklkasvisfondia
  • 1 tlras el hanout -maustesekoitusta
  • veitsenkärjellinen sahramia tai 1 tl kurkumaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 2 rklhienonnettua tuoretta oreganoa
  • 2 rklhienonnettua ruohosipulia
  • 1verigreippi

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

1. Valmista ensin ohrasalaatti. Mittaa kattilaan vesi. Kiehauta. Lisää ohra, kasvisfondi, ras el hanout -mausteseos ja sahrami tai kurkuma. Keitä hiljalleen poristen noin 20–35 minuuttia, kunnes suurimot tuntuvat pehmeiltä. Kypsennysaika vaihtelee suurimovalmistajien välillä, joten varmista kypsennysaika paketista. Jäähdytä.

2. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu ja hienonnetut yrtit keskenään. Lisää ne jäähtyneen ohrasuurimoseoksen joukkoon. Kuori verigreippi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita verigreippilohkot ohraseoksen joukkoon. Tarjoile ohrasalaatti heti tai anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

3. Valmista lammasvartaat: Sekoita kulhossa karitsan jauheliha ja kel­tuaiset. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Murustele fetajuusto. Hienonna pinjansiemeniä hieman. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset jauhelihaseoksen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

3. Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi, poista mahdolliset siemenet. Pyörittele jauhelihataikinasta pieniä pyöryköitä. Pistele pyörykät varrastikkuihin. Pujota pyöryköiden väliin sitruunalohkoja. Valele lammasvartaat kevyesti rypsiöljyllä.

4. Grillaa lammasvartaat keskilämmöllä grillissä parilalevyn päällä 15 minuuttia. Pyörittele lammasvartaat kypsymisen aikana ja valele pintaan tarvittaessa öljyä. 

Vinkki!

Lisää sitruunalohkoja varrastikkuihin, niin grillissä pehmetessään lammasvartaat saavat kivan kirpeän pinnan. Voit kypsentää lammasvartaat myös 225-asteisessa uunissa uunipellin päällä 18–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä