Maku

Lammastäytteiset paprikat

1 h
4.4
0

Lammastäytteiset paprikat

MU
GL
0
4.4
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplpaprikaa (suippo)

Täyte

  • 240 glampaan jauhelihaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlminttua
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Lisäksi

  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 3 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 tlhunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Sulata pakastettu jauheliha mielellään jääkaapissa yön yli.

Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Ruskista jauheliha pannussa öljyssä kauniin väriseksi. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää pannuun tomaattimurska ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 10 minuuttia. Tarkista lampaanjauhelihatäytteen maku.

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista niistä siemenet. Nosta paprikat uunivuokaan. Täytä paprikat jauhelihaseoksella.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa 30 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät.

Hienonna feta lautasella haarukalla. Yhdistä feta, jogurtti, hunaja ja mustapippuri. Tarjoa kastike lammastäytteisien paprikoiden kanssa.

Voit tarjota lammastäytteisten paprikoiden lisäkkeenä esimerkiksi keitettyä ohraa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä