Lammastagine

3 h 15 min
4.7
0

Lammastagine

GL
MA
MU
0
4.7
Mausteinen lammastagine on täydellinen talvipäivän ruoka. Runsaassa padassa lammas saa kaverikseen kanelia, korianteria, kardemummaa, kurkumaa sekä kuivattuja luumuja.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1250 glampaanpaistia (tai karitsanpaistia)
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 tlkanelia (tai 1-2 kanelitankoa)
  • 2 tljauhettua korianteria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria (jauhettuna)
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 kplpunasipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä (punaista)
  • 2 rklhunajaa
  • 2 dlvettä
  • 400 gtomaatteja (kokonaisia, säilyke)
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1 kplmunakoisoa (pieni)
  • 380 gkikherneitä
  • 100 gluumuja (kuivattuja)
  • 2 rkltuoretta minttua (tai korianteria)

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Aloita lammastagine paloittelemalla lammas reiluiksi kuutioiksi. Sekoita kuivamausteet ja öljy lihapaloihin. Anna maustua vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Nosta lihat puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.

Ruskista lihapalat öljyssä pannulla kolmessa erässä ja siirrä pataan.

Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise tai viipaloi chili. Lisää ne pataan.

Lisää hunaja, vesi ja tomaatit. Painele tomaatteja hieman kauhalla padan reunoja vasten. Murenna sekaan liemikuutio.

Kypsennä pataa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia ilman kantta. Pane päälle kansi ja laske lämpötila 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä noin 1 1/2 tuntia.

Huuhtele, halkaise ja viipaloi munakoiso. Paista viipaleet ruskeiksi kuumalla pannulla oliiviöljyssä.

Valuta ja huuhtele kikherneet. Suikaloi luumut. Kumoa ne pataan. Lisää tarvittaessa nestettä ja vähän suolaa. Anna taginen kypsyä vielä ilman kantta noin 45 minuuttia.

Silppua pinnalle tuoretta minttua ja/tai korianteria. Tarjoa lammastaginen lisäksi yrteillä ja raastetulla sitruunankuorella maustettua couscousia.

Vinkki!

Tagine-nimeä käytetään sekä pohjoisafrikkalaisesta pataruoasta että savipadasta, jossa se valmistetaan. Taginen voi hyvin valmistaa myös tavallisessa padassa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä