Maku

Lammasta ruotsalaisittain

1 h 50 min
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Joonas Brandt

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 glampaanpaistia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 16 kplsalottisipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 rklvoita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dllehtipersiljaa
  • 2 dltuoretta basilikaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nosta liha kokonaisena kattilaan ja kaada joukkoon vettä sen verran, että se lähes peittyy. Lisää veteen suolaa ja pippuria ja anna lihan kypsyä liemessä reilun tunnin ajan. Ota keittämisen aikana pinnalle kertyvä vaahto kauhalla pois. Jäähdytä liha ja leikkaa se noin 3 sentin paksuisiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit ja porkkana renkaiksi, herkkusienet lohkoiksi ja kesäkurpitsa puolikkaiksi. Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetki paistokasarissa. Lisää herkkusienet ja kesäkurpitsat ja jatka kuullottamista. Lisää lihasuikaleet ja muut ainekset lukuun ottamatta yrttejä ja anna kastikkeen muhia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Mausta kastike silputuilla yrteillä ja nosta tarjolle. Tarjoa lammaskastikkeen kanssa lohkoperunoita.

MITÄ PIDIT?
5