Maku

Lammasta lämpimällä kikhernepedillä

45 min
0
0

Lammasta lämpimällä kikhernepedillä

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gkaritsan sisäfileetä
  • 400 gkikherneitä (säilyke)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (murskattuna)
  • 1/2 tlchilitahnaa
  • 1 kpllimettiä
  • 50 grucolaa
  • 1 rklruokaöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Grillaa huoneenlämpöiset fileet grillissä epäsuoralla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi. Mausta.
Pane pannulle tilkka öljyä ja kuullota siinä valkosipuli- ja inkiväärimurska. Lisää hetken kuluttua valutetut kikherneet ja chilitahna. Paista edelleen parin minuutin ajan ja lisää lopuksi limetin puristettu mehu ja raastettu kuori sekä siistitty, pesty ja kuivattu rucola.
Mausta suolalla.
Kumoa kikherneet tarjoiluvadille ja nosta päälle annospaloiksi leikattu liha.
Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
•Mikäli valmistat lihan uunissa, ota lihojen pintaan ensin väriä molemmin puolin öljytyllä pannulla ja nosta vasta sitten pinnoitettuun uunivuokaan. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Pane vuoka uuniin ja paista 100 asteessa noin 7 minuuttia, tai kunnes liha on vielä hiukan punertavaa sisältä. Pidä lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä