Maku

Lammasta kasvis-riisipetillä (Qabili)

2 h 45 min
5
0

Lammasta kasvis-riisipetillä (Qabili)

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Nasima Razmyar
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 glampaanlihaa (kuutioina)
  • 3 dlvettä
  • 1 kplsipulia (paloiteltuna)
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlpitkäjyväistä riisiä (basmati)
  • 3 rklsokeria
  • 3 dlvettä
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 500 gporkkanaa
  • 2 tlgaram masalaa
  • 100 grusinoita
  • 100 gmanteleita
  • 100 gpistaaseja

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Pane lihat kattilaan ja lisää vettä niin, että palat peittyvät. Lisää myös sipuli ja suola. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä.
Huuhtele riisit kahteen kertaan ja jätä ne veteen pariksi tunniksi. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisesti, noin 15 minuuttia.
Mittaa 2 rkl sokeria paistinpannulle ja paahda se ruskeaksi. Lisää pannulle vesi, öljy ja suola. Sekoita ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
Kun riisi on kypsää, kaada se siivilään, valuta ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää paahdettu sokerivesi ja sekoita varovasti. Peitä kattila kannella.
Vuole kuoritut porkkanat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Paista porkkanasuikaleita ja garam masalaa öljyssä kuumalla pannulla noin 8 minuuttia. Lisää pannulle rusinat ja 1 rkl sokeria. Sekoita ja kääntele joukkoon mantelit ja pistaasit. Tarkista maku.
Lado ainekset kerroksittain tarjoiluastialle: riisi pohjalle, sitten lampaanlihat ja lopuksi porkkana-rusina-seos.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä