Lammaspyörykkä-chorizopata – tomaattisen pataruoan lempeää mausteisuutta terästää chilin tuoma potku
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minLammaspyörykkä-chorizopataan keitetään lihapyöryköiden ja chorizomakkaroiden seuraan täyteläinen ja lempeän tulinen tomaattikastike, joka saa ihanan maun kanelista ja taateleista.
0
Kuvat
Julkaistu 1.4.2020

Lammaspyörykkä-chorizopata – tomaattisen pataruoan lempeää mausteisuutta terästää chilin tuoma potku
Reseptin ainekset (6 annosta)
Lammaspyörykät
- 500 glampaanjauhelihaa
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1punainen chili
- 1 rkukorianteria
- 1 tljeeraa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 1 rkloliiviöljyä
Lisäksi
- 300 gpieniä chorizomakkaroita
- 1 tlharissa-tahnaa
- 800 gsäilyketomaatteja
- 2 dlvettä
- 2 rkllihafondia
- 1 kanelitanko
- 8taatelia
Lammaspyörykkä-chorizopata valmistetaan näin:
- Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja korianteri (jätä hiukan viimeistelyyn). Sekoita ne jauhelihan joukkoon. Lisää jeera, suola ja muna.
- Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä. Ruskista pyörykät pannulla öljyssä useassa erässä. Ruskista myös makkarat. Siirrä pyörykät ja makkarat kulhoon odottamaan.
- Mittaa harissa kuumalle pannulle ja sekoittele hetki. Lisää tomaatit, vesi, fondi ja kanelitanko.
- Nosta pyörykät ja makkarat takaisin pannulle. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
- Halkaise taatelit ja poista kivet. Lisää taatelit pataan ja hauduta vielä 5 minuuttia.
- Koristele pata korianterilla. Tarjoa padan kanssa couscousia tai riisiä.

Lammaspata marokkolaisittain
Maku

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
Maku

Välimerellinen lammaspata
Maku

Helppo braatvursti-hapankaalilaatikko hautuu meheväksi perunapinnan alla
Maku

Kreikkalaiset lammaspullat ja minttu-tomaattikastike
Kotivinkki

Tämä keitto lämmittää taatusti! Mausteinen makkara-linssikeitto saa potkua harissa-tahnasta
Maku

Vuohenjuusto-lammaslasagne
Kotivinkki

Kreikkalaiset lammaslihapullat
Maku