Kotivinkki

Lammaspyörykkä-chorizopata – tomaattisen pataruoan lempeää mausteisuutta terästää chilin tuoma potku

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Lammaspyörykkä-chorizopataan keitetään lihapyöryköiden ja chorizomakkaroiden seuraan täyteläinen ja lempeän tulinen tomaattikastike, joka saa ihanan maun kanelista ja taateleista.
0
0


Ainekset (6 annosta)

Lammaspyörykät

  • 500 glampaanjauhelihaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1punainen chili
  • 1 rkukorianteria
  • 1 tljeeraa
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 1 rkloliiviöljyä

Lisäksi

  • 300 gpieniä chorizomakkaroita
  • 1 tlharissa-tahnaa
  • 800 gsäilyketomaatteja
  • 2 dlvettä
  • 2 rkllihafondia
  • 1 kanelitanko
  • 8taatelia
Tulosta

Lammaspyörykkä-chorizopata valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja korianteri (jätä hiukan viimeistelyyn). Sekoita ne jauhelihan joukkoon. Lisää jeera, suola ja muna.
  2. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä. Ruskista pyörykät pannulla öljyssä useassa erässä. Ruskista myös makkarat. Siirrä pyörykät ja makkarat kulhoon odottamaan.
  3. Mittaa harissa kuumalle pannulle ja sekoittele hetki. Lisää tomaatit, vesi, fondi ja kanelitanko.
  4. Nosta pyörykät ja makkarat takaisin pannulle. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
  5. Halkaise taatelit ja poista kivet. Lisää taatelit pataan ja hauduta vielä 5 minuuttia.
  6. Koristele pata korianterilla. Tarjoa padan kanssa couscousia tai riisiä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »