0(0)
Lammaspyörykkä-chorizopata – tomaattisen pataruoan lempeää mausteisuutta terästää chilin tuoma potku
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Lammaspyörykkä-chorizopataan keitetään lihapyöryköiden ja chorizomakkaroiden seuraan täyteläinen ja lempeän tulinen tomaattikastike, joka saa ihanan maun kanelista ja taateleista.
1.4.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
Lammaspyörykät
500 glampaanjauhelihaa
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1punainen chili
1 rkukorianteria
1 tljeeraa
1 tlsuolaa
1muna
1 rkloliiviöljyä
Lisäksi
300 gpieniä chorizomakkaroita
1 tlharissa-tahnaa
800 gsäilyketomaatteja
2 dlvettä
2 rkllihafondia
1 kanelitanko
8taatelia

Lammaspyörykkä-chorizopata valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja korianteri (jätä hiukan viimeistelyyn). Sekoita ne jauhelihan joukkoon. Lisää jeera, suola ja muna.
  2. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä. Ruskista pyörykät pannulla öljyssä useassa erässä. Ruskista myös makkarat. Siirrä pyörykät ja makkarat kulhoon odottamaan.
  3. Mittaa harissa kuumalle pannulle ja sekoittele hetki. Lisää tomaatit, vesi, fondi ja kanelitanko.
  4. Nosta pyörykät ja makkarat takaisin pannulle. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
  5. Halkaise taatelit ja poista kivet. Lisää taatelit pataan ja hauduta vielä 5 minuuttia.
  6. Koristele pata korianterilla. Tarjoa padan kanssa couscousia tai riisiä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.