
Lammaspasta – ohje:
- Pane fileet astiaan, kaada oliiviöljy päälle. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita ne ja timjami fileisiin. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Leikkaa liha kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori sipulit. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi, purista valkosipuli, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna persilja.
- Kaada öljy isolle, kuumalle pannulle, ruskista lihat ja siirrä ne lautaselle.
- Laske lämpöä, lisää öljyä pannuun tarvittaessa ja kuullota sipulit. Lisää timjamin- ja rosmariininoksat, soijakastike ja viini. Keitä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ota desi keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista. Poista yrtinoksat kastikkeesta.
- Lisää tomaatit, persilja, lihat ja lautaselle kertynyt neste. Kuumenna täydellä teholla puoli minuuttia. Lisää valutettu pasta ja tarvittaessa keitinvettä.
- Mausta lammaspasta pippurilla ja viimeistele parmesaanilla.
”Rakastan suunnitella menukokonaisuuksia illanistujaisiin ystävien kanssa. Olemme mieheni kanssa intohimoisia grillaajia – mieheni tosin on meistä se grillimestari ja minä teen lisukkeet. Myös italialainen keittiö on lähellä sydäntäni raikkaiden raaka-aineiden ja puhtaiden makujen vuoksi. Itse tehdyt pizzat ja pastat ovat meillä odotettua herkutteluruokaa.
Lammaspastan resepti tuli vastaan Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-kirjassa, ja se kiinnitti huomioni, sillä lampaanfilee on yksi suosikkilihoistani. Lisäsin ohjeeseen lihan marinoinnin, koska halusin korostaa valkosipulin ja timjamin makuja. Liha kannattaa jättää mediumiksi, niin se suorastaan sulaa suussa herkullisen kastikkeen siivittämänä.”
Annukka Korpinen-Kass, Helsinki, Instagramissa @parempaakuinihanhuonoo