Maku

Lammaspannupizza

55 min
4.5
0

Lammaspannupizza

MU
0
4.5
Lammaspannupizzassa on paksu, pehmeä pohja ja mehevä täyte. Tämä pannupizza on tehty jaettavaksi!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rkloreganoa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja

Täyte

  • 240 glampaan jauhelihaa
  • 1 kplpunasipulia (suikaloituna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkloreganoa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dltomaattikastiketta
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 1/2 kplkeltaista paprikaa (suikaloituna)
  • 1/2 kplvihreää paprikaa (suikaloituna)
  • 150 gmozzarellajuustoa (raastettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista pizzapohja sekoittamalla ainekset yhteen. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna nousta vedottomassa, lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Ruskista kevyesti jauheliha, sipuli ja valkosipulit öljyssä. Mausta seos suolalla, oreganolla ja mustapippurilla.

Taputtele taikina voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kohota pohja liinan alla. Levitä kohonneelle pohjalle tomaattikastike, jauhelihaseos, valutetut fetakuutiot, paprikasuikaleet ja juustoraaste. Kypsennä lammaspannupizzaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa pizzan lisänä salaattia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä