Lammasmakkara

1 h 50 min
4
0

Lammasmakkara

MU
GL
0
4
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 200 gsilavaa
  • 500 glampaanlihaa
  • 500 gsianlihaa
  • 3 tlsuolaa
  • 3 tlmustapippuria
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1 dlkeskiolutta

Lisäksi: siansuolta 3 m

    Lisäksi

    • noin 3 metriä siansuolta

    Tee näin

    1 h 50 min
    {
    AKTIIVINEN1 h 30 min
    PASSIIVINEN20 min

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hauduta ne pannulla voissa pehmeiksi.

    Leikkaa silava ja lihat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita lihojen joukkoon jäähtynyt sipuliseos ja jauha seos lihamyllyn läpi kahteen kertaan.

    Sekoita taikinan joukkoon mausteet. Vaivaa taikina hyvin ja anna sen vetäytyä jonkin aikaa. Paista taikinasta pannulla pieni koepala ja tarkista maku.

    Pursota massa suoleen ja sido tai kierrä lammasmakkarat halutun mittaisiksi.

    Pistele lammasmakkarat neulalla ja paista ne ensin pannulla voissa. Kypsennä lammasmakkarat loppuun 150–asteisessa uunissa.

    MITÄ PIDIT?
    4
    Katso myös nämä