Maku

Lammaskorma (Nalli korma)

1 h
4.3
2

Lammaskorma (Nalli korma)

MU
GL
2
4.3
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Petri Mulari, Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1/2 gsahramia
  • 1 rklvettä (ruusu tai keora)
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 400 gsipulia (viipaloituna)
  • 40 gcashewpähkinöitä
  • 3 kpltuoretta chiliä (vihreää, silputtuna)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1000 glampaanpaistia
  • 2 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1 tlgaram masalaa
  • 1 1/2 tlchilijauhetta
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklruoanvalmistusjogurttia
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 4 dlvettä
  • 2 rkllimettimehua

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Liota sahramia keora- tai ruusuvedessä noin 15 minuuttia.
Kuumenna puolet öljystä laakeassa kasarissa ja kypsennä sipuliviipaleet kullanruskeiksi.
Lisää pähkinät ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat ruskistuneet.
Nosta sipulit ja pähkinät pannulta pois. Kun ne ovat jäähtyneet, hienonna ne tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tahnaksi.
Kuutioi lampaanliha.
Lisää loppuöljyyn silputut chilit, laakerinlehdet, inkivääri, liotettu sahrami ja liotusliemi sekä valkosipuli, lampaanlihapalat, korianteri, puolet garam masalasta ja suola. Kypsennä seosta 10 minuuttia samalla sekoittaen.
Laske lämpö ja lisää chilijauhe ja jogurtti. Kypsennä 3 minuuttia samalla sekoittaen.
Kun jogurtti on imeytynyt kastikkeeseen, lisää sipulitahna, loput garam masalasta, muskotti sekä kardemumma ja anna seoksen tekeytyä pari minuuttia.
Lisää vettä vähitellen ja kypsennä lihaa noin 30–60 minuuttia tai kunnes liha on kokonaan kypsää. Mausta lopuksi limetin mehulla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä