Lammaskebabit grillissä

30 min
4.8
0

Lammaskebabit grillissä

MU
GL
0
4.8
Teksti Rintalan tila, Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa

Kastike

  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 tlhunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Liota puiset varrastikut vedessä.

Kuori ja silppua sipulit oikein hienoksi. Vaivaa jauhelihan joukkoon sipulit, persilja ja mausteet.

Muotoile massasta pitkänmallisia kebabtankoja. Työnnä varrastikku lihan keskelle. Jätä tikusta näkyviin vähintään 2 cm vartta ja kärkeä. Painele liha tiiviisti tikkuun.

Nosta kuumaan grilliin esimerkiksi pari tiiliskiveä. Asettele kebabit paistumaan niiden varaan niin, että tikun varret ovat toisella tiilellä ja kärjet toisella.

Grillaa vartaita 5–10 minuuttia grillin kuumuudesta ja kebabien paksuudesta riippuen, kunnes lihan pinta on kauniin ruskea.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa lammaskebabien kanssa.

  • Tarjoa lammaskebabit esimerkiksi grillissä lämmitettyjen pitaleipien välissä. Varaa täytteeksi tai lisäkkeeksi kastikkeen ohella salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja punasipulirenkaita.
  • Voit kypsentää lammaskebabit myös uunissa, grillivastuksen alla.
MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä