Maku

Lammashampurilainen

1 h 40 min
4.6
0

Lammashampurilainen

LA
MA
0
4.6
Itse leivotut hampurilaissämpylät ja maukas lammaspihvi muodostavat ihanan kesäpäivän lounaan. Tänään on hyvä päivä grillata lammashampurilainen!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 tlsokeria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 1/2 dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Pihvit

  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tloreganoa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 rklmajoneesia (sinappinen, Dijonnaise)
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 3 kpltomaattia
  • 1 kplpunasipulia (ohuina renkaina)
  • 3 rklmakeaa chilikastiketta

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola pieneen määrään jauhoja. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 6 palaan ja leivo ne sämpylöiksi leivinpaperoidulle pellille. Kohota. Sivele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Sekoita lihan joukkoon muna, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Muotoile taikinasta 6 isoa pihviä. Pariloi tai grillaa pihvit, tai paista 250-asteisessa uunissa n. 12 min.

Halkaise hampurilaissämpylät. Levitä pohjalle sinappimajoneesia ja salaatinlehti. Lisää pihvit, tomaattiviipaleet, punasipulirenkaat ja chilikastike. Sivele kannet sinappimajoneesilla ja nosta ne täytteiden päälle.

Tarjoa lammashampurilaiset kesäpäivän lounaana.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä