Lammascurry – murea pataruoka tulvii mausteisia makuja ja tuoksuja!
Munaton
Maidoton
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Nihari-lammascurry on pakistanilainen patojen kuningas, joka hautuu mureaksi kuin itsestään. Hiljalleen leijaileva huumaavan mausteinen tuoksu saa herkkusuut kurkistelemaan keittiöön.
Ota lihat huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna puolet öljystä padassa. Ruskista lampaanpotkat kauttaaltaan ja siirrä sivuun.
Lisää pataan loput öljystä, sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Kuullota, kunnes ne pehmenevät.
Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa. Sekoita kaikki mausteet keskenään. Lisää mausteseos pataan ja paista vielä hetki.
Siirrä potkat pataan. Lisää lihaliemi ja hauduta 2–3 tuntia, kunnes liha on mureaa.
Ota kypsennyksen loppuvaiheessa noin 0,5 dl lientä padasta, jäähdytä ja sekoita siihen jauhot. Lisää seos ohuena nauhana pataan ja sekoita. Jatka kypsennystä hetki, kunnes kastike sakenee.
Viimeistele pata chiliviipaleilla ja korianterilla. Tarjoa riisin kera.
Vinkki!
Padan voi hauduttaa myös uunissa. Siirrä pata 175-asteiseen uuniin liemen lisäyksen jälkeen. Hauduta 3–4 tuntia.