Lammascouscous

2 h 35 min
4.3
1

Lammascouscous

LA
MA
MU
1
4.3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1600 glampaanpaistia
  • 200 gkesäkurpitsaa
  • 2 kpltomaattia
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 2 gsahramia
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 6 dlvettä
  • 1 dlrusinoita

Couscous

  • 6 dlvettä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tlkurkumaa
  • 5 dlcouscousia

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Jos käytät pakastettua lampaanpaistia, anna sen sulaa pari vuorokautta jääkapissa. Poista kalvot ja rasvat paistista ja leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi.

Pese kesäkurpitsat. Kuutioi pestyt tomaatit, leikkaa kuoritut sipulit lohkoiksi ja halkaise kuoritut valkosipulinkynnet pitkittäin.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista lihakuutiot kahdessa, kolmessa erässä. Mausta ne suolalla. Siirrä lautaselle odottamaan.

Ruskista kesäkurpitsat, sipulilohkot ja valkosipulit. Lisää mausteet ja lihakuutiot paistokasariin ja murenna liemikuutiot päälle. Kaada kiehuva vesi pannuun. Nosta kansi päälle ja anna aineiden hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Voit hauduttaa lihan myös uunissa, kannella peitettynä, 150 asteessa noin 2 tuntia.

Lisää kokonaiset rusinat pannuun kypsennyksen keskivaiheessa.

Tee couscous. Kuumenna vesi, ruokaöljy, kasvisliemikuutiot ja kurkuma kiehuvaksi. Lisää couscoussuurimot, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla 2 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä, pane kansi päälle ja anna muhia 5 minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa tilkka kiehuvaa vettä joukkoon.

Kaada suurimot suuren, laakean tarjoiluvadin keskelle keoksi ja nosta liha- ja kasvispalat ympärille. Valuta liemi lammascouscousin päälle. Tarjoa lammascouscous raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä