Maku

Lammasbaklava on Lähi-idän leivonnaisen suolainen serkku! Rapea piirakka kätkee sisäänsä mausteisen täytteen

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Lammasbaklava on täynnä monivivahteisia makuja. Lähi-idästä kotoisin olevan makean baklavan tapaan valmistettu rapea filotaikinapiiras leikataan vinoneliöiksi. Tähän piirakkaan ihastut taatusti!
MU
0
0
Julkaistu: 30.12.2020


Ainekset (8–10 annosta )

  • 450 g (12 levyä) filotaikinaa

Täyte

  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlkorianteria
  • 1 tlsavupaprikaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tltimjamia
  • ½ tl oreganoa
  • 1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • ¾ dl sulttaanirusinoita

Voiteluun

  • 100 gvoita sulatettuna
  • 2 rklhunajaa

Lisäksi

  • 1 rklmustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
Tulosta

Lammasbaklava valmistetaan näin:

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja jauheliha. Ruskista. Lisää mausteet, tomaattisäilyke ja rusinat ja hauduta vielä noin viisi minuuttia.
  3. Levitä filotaikinat työpöydälle. Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia niin, että ne ovat kooltaan 35 × 24 cm. Peitä taikinat tarvittaessa kostealla liinalla, etteivät ne pääse kuivumaan.
  4. Sulata voi ja sekoita siihen hunaja. Voitele uuninkestävä vuoka (noin 25 × 35 cm) voisulaseoksella ja aseta pohjalle taikinalevy. Voitele taikinalevy ja lisää päälle toinen taikinalevy. Lisää puolet taikinalevyistä (12 kpl) päällekkäin, jokainen aina voidellen.
  5. Levitä taikinalevyjen päälle täyte ja laita loput taikinalevyt täytteen päälle yksitellen. Voitele samalla jokainen, myös päällimmäinen levy.
  6. Leikkaa baklava vinoneliöiksi, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentoi »