Lammasbaklava on Lähi-idän leivonnaisen suolainen serkku! Rapea piirakka kätkee sisäänsä mausteisen täytteen
3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h Lammasbaklava on täynnä monivivahteisia makuja. Lähi-idästä kotoisin olevan makean baklavan tapaan valmistettu rapea filotaikinapiiras leikataan vinoneliöiksi. Tähän piirakkaan ihastut taatusti!
MU
0
Kuvat
Julkaistu 30.12.2020

Lammasbaklava on Lähi-idän leivonnaisen suolainen serkku! Rapea piirakka kätkee sisäänsä mausteisen täytteen
Reseptin ainekset (8–10 annosta )
- 450 g (12 levyä) filotaikinaa
Täyte
- 400 g karitsanjauhelihaa
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 tlkorianteria
- 1 tlsavupaprikaa
- ¾ tl suolaa
- 1 tltimjamia
- ½ tl oreganoa
- 1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
- ¾ dl sulttaanirusinoita
Voiteluun
- 100 gvoita sulatettuna
- 2 rklhunajaa
Lisäksi
- 1 rklmustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
Lammasbaklava valmistetaan näin:
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja jauheliha. Ruskista. Lisää mausteet, tomaattisäilyke ja rusinat ja hauduta vielä noin viisi minuuttia.
- Levitä filotaikinat työpöydälle. Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia niin, että ne ovat kooltaan 35 × 24 cm. Peitä taikinat tarvittaessa kostealla liinalla, etteivät ne pääse kuivumaan.
- Sulata voi ja sekoita siihen hunaja. Voitele uuninkestävä vuoka (noin 25 × 35 cm) voisulaseoksella ja aseta pohjalle taikinalevy. Voitele taikinalevy ja lisää päälle toinen taikinalevy. Lisää puolet taikinalevyistä (12 kpl) päällekkäin, jokainen aina voidellen.
- Levitä taikinalevyjen päälle täyte ja laita loput taikinalevyt täytteen päälle yksitellen. Voitele samalla jokainen, myös päällimmäinen levy.
- Leikkaa baklava vinoneliöiksi, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes pinta on kullanruskea.

Joko olet maistanut hatsapuria? Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä – georgialainen pannuleipä tihkuu juustoa ja makua
Maku

Gözleme haastaa perinteisen lihapiirakan! Turkkilaisen piirakan salaisuus on ohut kuori ja valurautapannu
Maku

Pizzaa vai piirakkaa? Turkkilainen pide on herkullinen yhdistelmä molempia!
Maku

Filokranssi – näyttävän suolapalan sisään kätkeytyy ruokaisa ja runsas kasvistäyte
Meillä kotona

Tuhatlehtikakku (Baklava)
Maku

Baklavahyrrät
Maku

Oliivisalaattipiiraat – täytä filokupit kreikkalaisen salaatin innoittamalla täytteellä ja herkuttele
Maku

Raputäytteiset pikkusuolaiset – rapeat filokupit kätkevät sisäänsä täyteläisen kreemin
Kotivinkki