Lammas-mangovartaat

1 h
3.7
1

Lammas-mangovartaat

GL
LA
MA
MU
1
3.7
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 750 glampaanfileetä
  • 8 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kpltuoretta mangoa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Pane puiset varrastikut veteen likoamaan.
Siisti ja kuivaa lihan pinta. Leikkaa liha noin kahden sentin kuutioiksi kulhoon. Viipaloi sekaan valkosipulinkynnet ja lisää tilkka öljyä. Sekoitan. Nosta peitettynä sivuun noin puoleksi tunniksi ja sekoita kerran marinoimisen aikana.
Kuori ja kuutioi mangot 2 cm:n kuutioiksi.
Työnnä liotettuihin tikkuihin vuoronperään liha- ja mangokuutioita ja nosta valmiit vartaat leivinpaperin päälle uunipellille.
Grillaa vartaita grillivastuksen alla uunissa noin 5 minuutin ajan ja käännä vartaat. Grillaa kunnes liha on lähes kypsää. Liha on mehevämpää syötävää, mikäli se on vielä aavistuksen punertavaa sisältä.
Mausta vartaat suolalla ja mustapippurilla ennen tarjoilua. Tarjoa pinaatticannelonien kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä