Maku

Lammas-kaalikeitto

50 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
35 min
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 11.10.2012


Ainekset (5 annosta)

  • 800 gvalkokaalia
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 10 dllihalientä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 3/4 dlohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
  • 1 rklmeiramia
  • 2 dlvettä
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Pese kaali ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Paahda jauheliha kattilan pohjalla ilman rasvaa. Lisää sipulit ja kuullota käännellen.

Lisää kaalit, lihaliemi, laakerinlehdet, mustapippurit ja ohrasuurimot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 35 minuuttia, kunnes ohra on kypsää ja kaali pehmeää. Mausta kypsennyksen aikana meiramilla. (Lisää tarvittaessa vettä.)

Mausta tomaattipyreellä, hunajalla ja suolalla. Tarkista lammas-kaalikeiton maku.

Tarjoa lammas-kaalikeitto ruisleivän kanssa.

Kommentoi »