Maku

Lammas-kaalikeitto

50 min
4.1
0

Lammas-kaalikeitto

LA
MA
MU
0
4.1
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 800 gvalkokaalia
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 10 dllihalientä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 3/4 dlohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
  • 1 rklmeiramia
  • 2 dlvettä
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Pese kaali ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Paahda jauheliha kattilan pohjalla ilman rasvaa. Lisää sipulit ja kuullota käännellen.

Lisää kaalit, lihaliemi, laakerinlehdet, mustapippurit ja ohrasuurimot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 35 minuuttia, kunnes ohra on kypsää ja kaali pehmeää. Mausta kypsennyksen aikana meiramilla. (Lisää tarvittaessa vettä.)

Mausta tomaattipyreellä, hunajalla ja suolalla. Tarkista lammas-kaalikeiton maku.

Tarjoa lammas-kaalikeitto ruisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä