Maku

Lammas-kaalikääryleet

2 h
5
0

Lammas-kaalikääryleet

GL
0
5
Teksti Ülle Nurmi, Sebastian Nurmi
Kuvat Matias Uusikylä, Sebastian Nurmi
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplkeräkaalia
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 300 glampaan jauhelihaa
  • 100 griisipuuroa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlmaustepippuria
  • 1 dlsiirappia
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Poista kokonaisesta kaalista kanta leikkaamalla irti kartion muotoinen pala. Pane kaali kiehumaan suolalla maustettuun veteen kannen alle. Poista päällimmäisiä lehtiä sitä mukaa, kun kaali kypsyy. Poista paksuimmat lehtiruodit.

Kuullota sipuli voissa. Yhdistä keskenään jauheliha, puuro ja sipulisilppu. Lisää muna. Mausta suolalla, valkopippurilla ja maustepippurilla. Pane nokare täytettä kaalinlehdelle ja tee sopivan kokoinen paketti.

Asettele lammas-kaalikääryleet voidellulle uunipellille ja sivele ne siirapin ja voisulan seoksella. Paista 220-asteessa 15 minuuttia ja laske lämpö 160 asteeseen. Anna kypsyä tunti välillä siirappiseoksella valellen. Lisää paiston puolivälissä joukkoon kerma.

Siivilöi lopuksi liemi kasariin ja keitä sitä kokoon.

Tarjoa lammas-kaalikääryleet puolukkasurvoksen ja perunamuusin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä