Maku

Lammas- ja kikhernetäytteiset sikarit

4 h
0
0

Lammas- ja kikhernetäytteiset sikarit

MA
LA
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

Taikina

  • 10 dlvettä
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlsuolaa

Lammastäyte

  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 15 dlvettä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 2 kpllaakerinlehteä

Kikhernetäyte

  • 530 gkikherneitä (säilyke)

Mausteet

  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 4 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 1/2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlcayennenpippuria
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 kplvalkuaista

Paistamiseen

  • 5 dlrypsiöljyä

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN2 h

Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi ja peitä kulho kelmulla tai liinalla. Jätä taikina lepäämään viileään paikkaan vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Paista taikinasta pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa ohuita lettuja, joiden halkaisija on noin 15 senttiä. Lettuja ei tarvitse ruskistaa. Pinoa letut ja erota ne toisistaan voi- tai leivinpaperin paloilla, sillä letut tarttuvat jäähtyessään helposti toisiinsa kiinni.

Tee täytteet. Muodosta jauhelihasta kaksi pallosta ja keitä niitä liemikuutioilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä noin 30 minuuttia, kunnes liha on kypsää.

Mittaa jauheliha sekä kaikki mausteet monitoimikoneen kulhoon. (Kumpikin täytevaihtoehdoista maustetaan samalla tavalla.) Jauha seos tasaiseksi massaksi. Voit käyttää myös sauvasekoittajaa.  Tee sama valutettujen kikherneiden kanssa

Muotoile käsissäsi muutamasta teelusikallisesta täytettä pieni makkara. Nosta makkara letun reunalle, käännä sivut makkaran päälle, sivele kaikkiin reunoihin hiukan valkuaista liimaksi ja rullaa lettu sikariksi.

Tee kaikki sikarit näin. Kuumenna öljy tukevassa, paksupohjaisessa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen nostettu sikari alkaa heti voimakkaasti kuplia. Uppopaista sikarit muutamassa erässä kauniin kullanvärisiksi ja valuta ne paperin päällä.

Lammas- ja kikhernetäytteiset sikarit maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja rapeina. Voit rapeuttaa ne tarvittaessa uudelleen kuumentamalla ne 200-asteisessa uunissa.

Vinkki!

Marokossa täytetyt ”sikarit” ovat juhlaruokaa, joita tarsjotaan esimerkiksi häissä. Ne voidaan täyttää mausteisilla lammas-, tonnikala-, juusto- tai paputahnoilla, tai makealla täytteellä, kuten m’hencha. Sikarien näpertäminen on melko monivaiheista puuhaa. Jos haluat oikoa, voit käyttää taikinana valmista voi- tai filotaikinaa, ja paistaa näin tehdyt sikarit uppopaiston sijasta uunissa. Perinteisestä taikinasta pyöritetyt sikarit ovat kuitenkin herkullisuudessaan omaa luokkaansa – ihania ja rapeita. Niiden dippikastikkeeksi sopii yksinkertainen, suolalla ja pippurilla maustettu ruoanvalmistusjogurtti.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä