Lammas-flatbread

0
0

Lammas-flatbread

MU
0
0
Trendikäs flatbread valmistuu kesäaikaan helposti grillissä. Karitsanjauhelihatäytteen viimeistelee kreikkalainen jogurtti ja hunaja.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 2 1/2 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 5 1/2 dldurumvehnäjauhoja

Voiteluun

  • oliiviöljyä

Täyte

  • 300 gkaritsan jauhelihaa
  • 1 kplsipuli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkllehtipersiljaa (silputtuna)

Tarjoiluun

  • 4 rklturkkilaista jogurttia
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy.

Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota noin tunti.

Ruskista jauheliha. Lisää kuoritut ja silputut sipulit ja anna niiden saada väriä. Lisää mausteet ja siirrä pannu pois levyltä.

Kumoa taikina leivonta-alustalle ja jaa se neljäksi palaksi. Taputtele ja venyttele taikinapalat jauhojen avulla soikioiksi levyiksi.

Voitele levyjen alapuoli öljyllä ja levitä päälle täyte.

Grillaa flatbreadit parilalla tai ritilällä. Viimeistele jogurtilla, hunajalla ja öljyllä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä